Aktuellt

Nyhetsbrev juni 2019

Nya styrelsen (Byrådet).

Byrådet har haft 3 möten efter Årsmötet den 26 mars. Stämningen är som vanligt god och gemytlig och alla bidrar med kompetens, engagemang och positivt ”bytänkande”. Vi vill samtidigt uppmana all medlemmar att bidra med förslag och idéer, som gör att föreningen och området blir bättre.

Städdag den 28 april

Vi samlades ca 25 vuxna och 10 barn för att för att ha en trevlig förmiddag tillsammans och samtidigt göra lite nytta. Skörden blev ca 5-6 halvfulla sopsäckar – men vinsten är ju också att få möjlighet att träffa nya och gamla grannar och njuta av en grillad korv och lite dricka.

Växtbytardag på ”Spidsen” torsdag den 6 juni kl 11

Odlingsentusiasternas Heliga Dag. Som vi meddelat tidigare byter vi idéer, plantor, sticklingar, frön, trädgårdstidningar etc. Vi börjar kl 11, då var och en gör en mycket kort beskrivning av ”sina varor” innan byteshandeln börjar. Alla, även ni som inte har egna växter, är naturligtvis välkomna för att bli inspirerade. Byalaget bjuder på kaffe och kaka. Ingen föranmälan.

Trädgårdsvandring/-mingel söndag 25 augusti

Gamla Sofielund är unikt med alla sina olikheter av tomter, byggnader och framför allt trädgårdar. Trädgårdsvandringen är ett arrangemang där vi får möjlighet att titta bakom kulisserna. Vandringen brukar omfatta ca 5-7 trädgårdar och tar 4-5 timmar. Anmälan görs till Byrådet som koordinerar och gör logistiken baserat på antalet intresserade. Anmälan kan göras redan nu och vi återkommer med detaljer i kommande nyhetsbrev och på Facebook. VIKTIGT! Föranmälan nödvändig

Loppis – lördagen den 14 sep

Byrådet har planer på att arrangera en gemensamt Loppis på sensommaren. Vi gjorde ett försök under 2018, men av olika anledningar blev det inte av. Tillstånd måste sökas hos polismyndigheten och detta evenemang kräver därför lite framförhållning och vi planerar att använda ett område (gräsplätt på ca 60-70 m2), som ligger vid korsningen Rosenlundsgatan/cykelvägen (gamla järnvägen) till höger innan tunneln under Nobelvägen.
Barbro Silverberg och Karin Lagerstedt har anmält sig som samordnare av evenemanget och kommer att informera medlemmarna i kommande nyhetsbrev och via FB kring alla praktiska frågor. En avgift på 50:- (för att täcka polistillstånd) tas ut per utställare. Anmälan kan göras nu till Byrådet och alla idéer och tankar är välkomna för att göra detta evenemang till en succé.

Skördefest söndag 13 okt kl 11 på ”Spidsen”. NYHET!

Vi vill gärna skapa en ny tradition på Gamla Sofielund – Skördefest. Alla får möjlighet att visa fram, provsmaka, ge bor eller botanisera i vad våra trädgårdar ger oss av frukt, bär, grönsaker, förädlade produkter som t ex saft/sylt och allt övrigt närodlat. En möjlighet att dela med sig av sin egen skörd och även nyheter och odlingstips. Reservera dagen – vi återkommer med mer detaljer och information. Ingen föranmälan nödvändig.

Byrådet önskar alla en skön och varm sommar. Dagarna blir längre, ljuset är tillbaka och luften vibrerar av somriga dofter.

Epost: byradet@gamlasofielundsbyalag.se

www.gamlasofielundsbyalag.se