Aktuellt

GAMLA SOFIELUNDS BYALAG – NYHETSBREV SEP 2019

Trädgårdsvandring  den 25 aug var en härlig sommardag. Besök gjordes hos 7 trädgårdar och ca 20 personer deltog. En tradition som vi definitivt skall behålla. Stort tack till alla ni som visade era trädgårdar och även till er andra besökare, som gjorde denna söndag till en liten fest. Nedan är några bildbevis från vandringen.

SKÖRDEFEST SÖND 13 OKT KL 11 -12 PÅ  ”SPISSEN.

Vi gör en liten påminnelse om detta evenemang. Kom gärna och visa fram, provsmaka, ge bort eller botanisera i vad våra trädgårdar ger oss av frukt, bär, grönsaker och allt övrigt närodlat.  Reservera denna dag till att stilla din nyfikenhet ang.  ”härodlat”.

Vi bjuder på något tilltugg.

FIBER

Alla anslutna medlemmar har i omgångar blivit informerade om att medlemskap i Byalaget är en absolut förutsättning för att använda sig av avtalet ang fiberanslutningen. Fler och fler har betalat sitt medlemskap men det återstår ett oacceptabelt antal hushåll som fortfarande inte har betalat. Fiberleverantören har full  har full information om detta förhållande och väntar på att betalning från samtliga, innan vidare åtgärder vidtas.  För de medlemmar som i efterhand önskar ansluta sig , är kostnaden i dagsläget (2019-09-23) sek 9.995.- och med en månadsavgift på sek 395.- Fiberleverantören Sydantenn AB, tfn 040-141880, har fler upplysningar och detaljer ang  anslutning i efterhand.

LUCIA FIRAR VI 2:A ADVENT  SÖND 8 DEC KL 16 PÅ ”SPISSEN”

Byalaget har en tradition att skapa lite julstämning i området genom att fira Lucias ankomst och vi träffas därför den 2a Advent KL 16.00 på ”Spissen”. Vi bjuder på stämningsfull körsång, lussekatter/pepparkakor och glögg. Jultomten kommer också på besök  och hälsar på alla barnen.

Ett tillfälle ingen får missa!

Varma hösthälsingar från Byrådet